tirsdag 28. oktober 2008

Katrine red han i dag.

Flinke flinke ekvipasjen! Katrine varmet opp på slakke tøyler med kontraversader langs langsidene i helt fri form. Litt for at hun skulle kjenne hvordan han gikk, mest for å løsgjøre hesten i sidene. Så kjørte vi litt slangelinjer med "sladd" (flytte seg for innvendig sjenkel i vendingene) mellom noen hinder som sto i hallen i skritt. Da løsnet Trico fint i sidene.

I traven jobbet v mest på volte. Først bare få hesten i fin ettergift uten å være overbøyd den ene eller andre veien. Så jobbet vi med litt versader på den ene delen av volta og avnaserte til slutt med traverer på den ene delen av volta. Det er tungt sier Trico. Katrine må lære seg å bare sitte stille med hendene og gjøre minst mulig. Det blir hele tiden bedre, så det er veldig gøy å se henne ri Trico.

De sliter litt med galoppfatningene sammen. Katrine blir litt fremtung og da vil ikke Trico helt sette seg fint i fatningen. Dette blir også stadig bedre. I avbruddet glemmer Katrine å samle han opp før hun bryter, så han faller litt på fremparten i overgangen nedover. Jobbet litt med dette på begge hender, samt at han skulle galoppere med kroppen tilnærmet rett (ikke sette bakparten verken ut eller inn).

Som avsluttning satte vi opp en cavalett og ett lite kryss. Martine skal sansynligvis hoppe med Trico på torsdag, så det var greit å sjekke at disse knappene fungerte. Trico hoppa fint i både trav og galopp. Må bare passe veldig godt på at man ikke henger i tøylene, for da blir han litt vel ivrig. Hvis man bare har ben rundt og lett kontakt på tøylen er det null problem. Hopper fint, finner avstander og avsatspunkter fint og gjør ikke noe stort nummer ut av hinderene. Man ser at Trico synes det er kjempegøy å hoppe. :)

Travet han lang og dyp på slutten. Trico var litt svett under salen, men ikke sånn veldig.

Synes det er rart at han ikke har satt mer pels nå som han går uten dekken. Men pelsen er kjempefin. Tror Martine må være veldig flink til å børste han, for han ser alltid så velstelt ut når jeg kommer for å ha han. Det er kjempebra! Han var også veldig snill å sale opp i boksen i dag (var Katrine som gjorde det), virrer bare litt rundt.

Trico er en flott hest om jeg må si det selv :-D

1 kommentar:

Susanne och Pebbels sa...

Jättefin sida och vacker vacker häst!