onsdag 11. juni 2008



Hvordan det ligger ann.

Trico har nå blitt kjørt i 4-5 ganger. Han er kjørt i skritt, og det jobbes med vendinger og volter. Vognen han har blitt kjørt med til nå er en speedcart. Volter og vendinger jobber Ole med for å gjøre hesten vant med dragene, samt at der vil hesten se vognen mye. En hest som er flink på å volte og vende med vogn vil bli en god kjørehest. Øktene er fremdeles ikke lange, kansje oppmot 15 minutter etter at vognen er kommet på. Dette for at hesten ikke skal bli lei og sliten. Det skal også sies at Trico ikke er i så voldsomt god form. (ennå)image Trico er flink. Blir litt nervøs når han vender og går da gjerne veldig fort de først vendigene. Til høyre synes han vendingene er litt tunge, så der har han protestert litt. Når Trico protesterer blir han litt lett i fremparten, men det får han ikke lov til. Da må han pent gå frem eller fortsette vendingen. Når Ole har satt seg oppi vognen har Trico blitt litt usikker. Det er nok ikke vekten av Ole som bekymrer han, heller det at ikke Ole er på siden og er støttekontakt lengre.
Ole er rimlig sikker på at Trico vil bli en fin kjørehest.

Treningen mandag 9.6.08.
I dag skal Trico prøve seg med en litt tyngre vogn. En roadcart. Dels fordi det skal sjekkes om han vil dra noe litt tyngre og for å finne ut hva han sier til å passasjer på.image Trico oppfører seg nå mye tryggere i påselings situasjonen. Alt er ok. Ole ler litt over at jeg er så streng med at Trico må stå stille. For min del er det ikke noe greit å skulle sele på en hest som "virrer" rundt. Det er ikke bare for meg å "slenge" selen på..image

Påseling.
Skal jeg ha den vognen på?
image

Ok da. Klar til å gå nå altså.
image



Vendinger.
Ole begynner foreløpig alle øktene med å kjøre frem og tilbake mellom to snuplasser. Der vender han Trico flere ganger til hver side før han går videre.
Man kan se at Trico er litt sketisk til å få en annen vogn på seg.
image

Det går greit å komme i gang.
image

Ole er, som vanlig, rundhåndet med sine forklaringer mens han holder på med Trico. (Derfor jeg kan lage disse trådene)
image

Her ser dere at Trico blir litt høy i hodet når han skal ta første vendingen. Han kjenner og ser nok at vognen er en annen enn den han har hatt tidligere.
image

Når han har vent en halv volte kommer det et lite protest steil. Om det kommer av annen vogn, eller annet er litt usikkert. Igjen er det vending til høyre som er vanskelig for han. Det er også den siden han er verre å bøye til under riding, så det kan godt ha noe med styrke og smidighet å gjøre.
image

Det er bare å fortsette, Ole finner seg ikke i den slags. Trico må pent bare gå videre rundt. Selv om det går noe fort.
image

Andre vei. Kikke litt på damen som vasker vinduer..
image

Her slapper han litt mer av.
image

Litt høy hodeføring igjen.
image

Kikke på damen igjen.
image

Mye mer avslappet og blid og fornøyd. Får mye ros, noe som er helt topp synes Trico. Da er han jo flink!image
image

Vender på den andre snu plassen. Nå enda mer avslappet og fokusert på oppgaven.
image

Ole tar mange vendinger i løpet av kort tid. Helt til Trico er rolig og avslappet i situasjonen.
image

Nå ser dere at Trico er ennå mer avslappet og fornøyd.
image

Så forflytter vi oss ned til jordet. Her er det kommet mange "egg" i løpet av helga. Selv om Trico har sett de fra luftegården, så er det langtfra det samme som å vandre rundt dem.image
image

Med passasjer.
Uttafor.
image

Oppi.image
image

I dag skulle jeg få være passasjer. En utrolig flott følelse å få DEN utsikten. Kjenne litt på hva som venter i løpet av sommeren og høsten. Litt småkribling i magen. Mest med ett stort glis om munnen. Dessuten har Trico en flott rumpe dereimage

Bevis.image
image

Vende rundt "eggene" på jordet.
image

Titte på fjordingfrøken. De skal ikke ha lang man sier Tricoimage
image

Opp bakken ble Trico litt usikker når han skulle trekke såpass "tungt". Da ble han veldig vinglete og ville helst bare gå sikk sakk. Ole tok den enkle utveien denne gangen (siden det var første gang han skulle trekke noe opp en bakke) og gikk frem til hode og ledet vei. Tror Trico synes det var litt rart, men han trakk nå på som best han kunne der og da. Med litt trening så går han vel på som bare det.

Fotosesion.image
Jeg får kjenne hvordan det er å faktisk holde i tømmene. Håper det ikke går for lang tid før jeg sitter her å styrer helt på egenhånd.
Hei der, du der sier du?
image

Poserer fint.
image

Stell hos Ole.
Trico gir nok Ole litt hodebry. Er det ikke det ene, så er det det andre. Han ble jo avlevert med ett trykksår, og har i tillegg pådratt seg en mengde kutt og skrammer fra ei beitehelg. I tillegg har Trico det med å rote seg oppi alt mulig. Nå rett før helga har han hengt seg opp i ett eller annet og laget seg ett nytt sår.
image

Ole vasker og steller.
image

Heldigvis er det ikke noe dypt, selv om det ligger på en dum plass.
image

Trico får gå ute sammen med 3 årings hopper som han passer på at oppfører seg ordentlig. Er de snille får de til og med lov å spise av samme høy som han. Stort sett driver han å plasserer rundt på dem..image
Her har de nytt godt av at "onkel politi" har vært ute på trenings økt.
image

Ole må bare fortsette med dagens arbeid..
image

Jeg takker for nok en flott dag henne på gården hos Ole og Liv. Det er så utrolig moro å følge hele prossessen, samt at jeg også vil bli innkjørt sammen med Trico. Da er forutsetningene for at vi skal lykkes på hjemmebane så utrolig mye større.
image

Redigert: for å legge til hvordan det gikk opp bakken da Trico skulle trekke.

Ingen kommentarer: