søndag 27. september 2009

27.09.09: Leietrening med ting og tang.

Egentlig var det Katrine og Sandy som skulle leietrene. Men når støtter og cavalettis og bommer var ute, var det ingen god grunn overhode til at jeg ikke skulle benytte meg av dette sammen med Trico.

Jeg sliter litt med at Trico drar litt av gårde når han leies. Er ganske sikker på grunnen til dette, men det kan egentlig være likegyldig; det må trenes bort. Derfor ble det litt terping på frem og tilbake først, før vi gikk over til å flytte skuldre. Er ikke mye som skal til før han blir veldig veldig lydig.

I mangel på bil til å feste på hengeren hadde vi laget enn liksomhenger av to (store) hinderstøtter og to cavaletti. Satt støttene sånn at det liksom ble en hengeråpning, også var cavalettiene veggene i hengeren. Dette fungerer kjempebra så lenge en skal trene på å sende hesten inn forran seg, få den til å stå, for så å rygge den ut igjen. Trico har vært litt rask til å rygge av hengeren etter at han skrapte seg på lemmen den ene gangen. Derfor var vårt fokus på å sende han inn, kunne stoppe tid som helst, rygge litt ut, gå helt inn, stå inne, rygge litt ut, gå inn igjen, helt ut osv... Det gikk egentlig over all forventning. Det er lenge siden vi har gjort sånt arbeid nå.

I tillegg hadde vi lagt en dørmatte (sånn stor som feks er på skoler) til å laste hesten av og på. det gikk kjempebra (takk for inspirasjon elx).

Alt i alt var det en fin økt for oss alle sammen. Litt anderledes trening enn vanlig, men minst like viktig om ikke viktigere. Moro at det gikk så bra også.

Ingen kommentarer: