torsdag 16. juli 2009

15.07.09: Stusshopping med Katrine.

Prøver å legge inn noen økter med sprangtrening for Trico pr mnd. Han har en tendens til å bli litt stiv i lenden, og da er bomarbeid og lave hinder ideelt til å løsgjøre og styrke dette på. Katrine har nå hoppet han ett par økter, og i dag var det stusstrening som stod på planen. Trico er relativt bom fornuftig, så selv om han ikke har prøvet akkurat dette før, så er jeg ikke bekymret for lage en serie på 4 stuss som settes opp etterhvert.

Starter opp med å varme godt opp. Bøy og tøy er gøy, samt lang og lav så han strekker seg. Samt at fremover giret er innstalert. Det er veldig viktig under hoppingen. Når dette er på plass starter vi ut med å bare galoppere over bommene når de ligger helt nede på begge hender, dette er også en del av oppvarmingen. Ikke overraskende løser Trico dette på en fin måte, og Katrine kan konsentrere seg om sits og å komme midt på. Etter litt skritting settes de to midterste hinderene opp til lave kryss (kanskje 60 på midten) før dette forseres på begge hender. Trico vil gjerne bytte galopp når han kommer på venstre hånd, og det er tydelig at han helst vil belaste venstre bakben når han gjør det på denne måten. Tungt arbeid sier han. Alle fire hinderene settes opp til lave kryss før de forseres på begge hender. Nå klarer Katrine å få med høyre skulder på den hånden, og Trico forserer 3 hinder før han bytter. Det er helt ok. Til slutt setter jeg opp de hinder 2 og 4 til rekk for å få ennå mer ut av den løsgjørende effekten av lenden og Trico løser det greit når han bare husker å løfte frembena.

Totalt var han ikke over stuss serien mer enn max 8 ganger. Da stuss hopping er statisk tungt for hesten er jeg forsiktig med å ikke overdrive. Passer også på at avstanden er sånn at det er enkelt for hesten, samt at hesten selv må løse problemet og ikke rytteren så lenge de kommer inn på en god måte. Startet ut med å ha rett over 3 meter mellom hinderene. Når jeg satte opp til rekker på hinder 2 og 4 la jeg litt ut på avstanden siden Trico er såpass erfaren. Samtidig er Trico sterk nok til å sette seg relativt mye, så avstanden var ikke så lang at det ble eliminert.

Da Trico skulle rides ned gikk han super bra. Var tydelig helt jevn i begge hender. Skuldre var greit på plass, og han var veldig regulerbar alle veier. Ingen tvil om at dette er bra for både psyke og kropp. Det er jo ett stort pluss at han synes det er så gøy at han under nedtrappingen selv søker mot hinderene og blir nesten litt skuffet når han ikke får lov.. *ler*

Ingen kommentarer: