onsdag 24. juni 2009

24.06.09: Hos dyrlegen.

Trico har ikke sett helt 100% ut. Han oppfører seg fint, er sprek, men han ser ikke så godt ut som han burde. Derfor avtalte jeg i helga at dyrlegen hans skulle gå over han fra topp til tå for å være sikker på at det ikke er noe vi går glipp av. Så i dag har han blitt mønstret, longert, visitert, tatt blodprøver, avføringsprøver og sjekket tenner.

Han er ok i kroppen. Litt småstiv i lenda, men beveger seg villig. Pelsen skiftes og ser akkurat nå litt sjabby ut, men det blir fort bra. Jevnt musklet, og i veldig god og sprek form. Går villig frem. I longe og mønstring er han helt fin. Bøyeprøve liker han ikke, men det er ikke noe vi ikke er klar over. Utslag på venstre fremben som han pleier, men han trør mer villig frem. Nøler ikke i det hele tatt. Tvert imot.

Ømmer i kjeveleddet, se punktet under.

Tenner er ett eget kapittel på Trico. Han har overbitt. Noe som fører til "kroker" helt innerst bakerst i munnen. Vi sjekket dette i mars/april i år, men da var de ok. Ikke helt 100%, men med Trico er det litt tricky å komme til helt bakerst (liten plass) så han krever mye dop og godt utstyr. Siden han da var litt down, og det ikke hastet, ble vi enige om å vente med det. Nå har vi tydligvis ventet litt for lenge. Da jeg dro fra dyrlegen i tre tiden hadde dyrlegen holdt på med tennene i 15-20 minutter, og hun forventet å holde på en times tid til. For at Trico skulle være nok smertelindret og dopet ville hun sette han på sakte dop drypp. Trico er litt sær med dopen, han blir veeeeldig slakk i kroppen, men biter tenna sammen som bare pokker og tar hodet til værs. Tåler på en måte veldig lite dop, men på en annen måte veldig mye. Det var ikke noe sår ol i munnen, men det kunne være årsaken til at han spiser sent nå om dagen.

Han får ekstra med B vitaminer, andre omgang av ny grunnvaksine (flau) og jeg får svar på prøvene så fort de foreligger. Alt i alt ser han veldig godt ut, og er en glad gutt. Han har fått klarsignal til å hoppe en gang i uka, men med forebehold om at venstre benet følges med.

Det er veldig godt å gjøre en sånn helsjekk med jevne mellomrom. Da er jeg liksom helt sikker på at det ikke er noe jeg glemmer bort eller overser bare fordi ting er vanskeligere å se når man ser hesten hele tiden. Dessuten vil da dyrlegen kjenne hesten godt den dagen han kommer inn og ting ikke er i orden. Det gir trygghet.

Pga behandlingen i munnen og vaksine skal han ikke ris de neste dagene. Bare ta det rolig. Men det gjør ikke noe, for i dag kommer Sigbjørn med sirkuskassa til Epona. Og vi har litt å trene på de neste dagene. Jey!

Ingen kommentarer: