lørdag 22. november 2008

Kjøreøkt i kulden.

Brr så kaldt det var ute i dag. Men sola var på himmelen, og det var nesten helt vindstille. Planen var å kjøre, og planen ble fulgt!

Fikk hjelp av Lisabeth (som jobber på Epona) til å slenge på selen når jeg hadde børstet. Trico var litt "sur" i kroppen i dag, men regner med at det er etter longeringen i går. Avskritting når jeg går på bakken fungerer dårlig. Men ivrig på å komme mellom dragene var han uansett. Pga kurs i helgen så var det biler og hestehengere over det hele. Trico ble litt stor av dette, men ikke noe som gjorde noe. Fikk hjelp til å spenne han for vogna, men han hadde nesten ikke tid til å vente... Det er noe vi må trene litt på.

Kjørte først ei økt på dressurbanen. Det sto ute noen kjegler, så de var det bare å passe på å få brukt. I skritt klarte jeg å kjøre annen hver, og i trav ble det to og to. Trico er SVÆRT styrbar, så han hadde nok vært veldig morsom å starte presisjon med. Skrittet en god stund siden han tydelig var litt sur i kroppen. Så kjørte vi tempo vekslinger i trav på firkantspor, volter og diagonaler. Sliter med å få han til å bøye seg til høyre, han faller heller bare inn i volter og vendinger. Så det blir litt "ratting" når vi kjører. Treningen i går med galopp fatningene har hatt stor effekt. Galoppen kom så fint i dag atte. På begge hender!! Han kom aldri helt i ettergift, men jobbet alikevel bra. Siden banen var litt hard så holdt vi ikke på så lenge.

Kjørte så en runde i løypene. Det var han veldig glad for. Dro på som bare juling. Plutselig kom vi til ett stykke hvor det var is, så jeg var litt bekymret for hvordan det ville gå uten brodder eller noe.. Trico ordna opp og gikk så forsiktg forbi som bare han kunne. Lydige flinke hesten. Det er rart hvor mye mer rolig han er forran vogn enn under rytter. Han ordner opp og er klar for det meste. Mens under rytter er han litt mer tittete.. Kansje det er rytteren som er tittete??

En utrolig flott dag sammen med Trico. Han er bare en fantastisk hest.

Ingen kommentarer: