lørdag 13. desember 2008

12.12.08: Martine har ridetime med meg.

Martine har utviklet seg enormt som rytter siden sist jeg hadde time med henne. Sitsen er blitt mye bedre, hun er blitt litt mer bestemt med Trico og det hele ser veldig bra ut. Det er ennå masse masse masse å lære, men det er ingen tvil om at hun er på rett vei. Det beviser en ting, Trico er en hest man må ri riktig for å få ting til på, hvis ikke så funker det ikke.

Vi startet med at jeg lærte Martine at hun ikke trengte å gjøre så mye for å stoppe Trico i skritt. Samt at hun lærte å ri Trico lang og avslappet i skritten på lange tøyler. Han må jobbe der også. Skritter hesten ordentlig, så er det utrolig bra for hesten iom at det er den eneste gangarten som faktisk trener kjernemusklaturen til hesten. Så gikk vi over til å bruke det hun lærte om å stoppe hesten i fra skritt til å bruke det i overgang mellom trav skritt. Moro å se at hun skjønner at Trico faktisk reagerer på så lite. Jo mindre man gjør, jo bedre blir han å ri..

Så jobbet vi på storvolte. Jeg ønsket å lære Martine ledende tøyletak, og den mest effektive måten å gjøre det på er å sette i gang med en øvelse som gjør at rytteren MÅ bruke det. Det fungerte veldig bra til å starte med, men så ble Martine litt annspent.. Noe som gjør at Trico hopper fremover og tilsiden, Martine får overbalanse og går i bakken. Veldig udramatisk, men skremmende nok for Martine iom det er første fall fra Trico. (Det blir helt sikkert flere, det gjør gjerne det når man lærer å ri...) Martine hadde spurt om litt for mye fra Trico, og når hun ikke klarer å se de små signalene så eskalerer han fort til de litt større. Godt det gikk godt, og jeg var veldig glad for at jeg var der og kunne geleide henne gjennom videre riding.. Jobbet først litt i skritt før vi gikk videre til traven. Flinke Martine! Etter en liten stund satte vi igang med treningen med galoppfatningene som jeg hadde planlagt at vi skulle trene på siden sist gang. Etterhvert klarte Martine å gjøre veldig lite for å få fine fatninger. Og det ble også noen veldig fine overganger nedover etterhvert.

Trico har veldig lett for å gå under tempo (at han går for sent). Da blir han gjerne litt mer bakovertenkende og oppovertenkende enn at han tenker sammen med rytteren fremover. Dette jobbet vi en del med. For at ting skal være litt lettere under ridingen er det viktig å finne ett godt arbeidstempo, samt at hesten tenke fremover. Tenker Trico fremover, så blir alt så mye lettere.

Timen ble veldig lang. Tror vi holdt på i godt over en time. Trico var fin og avslappet når vi avsluttet, så tror ikke det gjorde noe.

Moro!

Ingen kommentarer: