torsdag 28. august 2008

Levad tømmekjøring.

På ettermiddagen i dag kom sola endelig frem på himmelen. Deilig for både folk og fe. Derfor ble også dagens økt lagt til utendørsplassen hvor det pleier å stå teltstaller når det er stor stevne på Epona.
Trico var frisk og opplagt(!) når jeg tok han ut av boksen. Definitivt klar for no aktivitet. Børsta kjapt, og tok på salett og hodelag og tømmer. Og ut det bar. Friskt tempo på gutten med litt hoderisting og småprusting. Hen forbi ridehallen og vanningsannlegget. Der begynte det plutselig å bråke noe veldig, så Trico kasta seg opp på to og byksa frem i en slags levad. Han har ukjente talenter den gutten min. *ler*..

Nede på plassen fokuserte vi litt på holdt sånn at vi fikk litt konsentrasjon i blodet. Så gikk vi over til å teste litt ut på versadene igjen. Han vil helst gå veldig mye sidelengs, og ikke fullt så mye fremover. Jeg må virkelig tenke for å klare å få frem gode versader med lite bøyning når jeg har tømmene i ringene på saletten. Men vi får det til! Så gikk jeg over til å jobbe med rett hest som fokuserte fremover både på rette strekk og på store volter. Gjerne samtidig som han er stilt innover. Det er ikke fullt så lett. Dette ble også bedre. Før vi igjen gikk over til versadene. På slutten kunne vi gå versade til høyre, rette ut, versade til venstre, rett ut. Flink hest. Klikk!

Veldig fornøyd med dagens økt. God fokus på oss begge to, og tydelig at bare to ganger med tømmekjøring gjør underverker. Det MÅ jo bare bli bra etter ei uke med dette.

Ellers ble Trico flytta lengre ned i stallen i dag. Boksarresten begynner å vises nå. Løper etter sin egen hale, sparker og bråker. Han er ikke lagd for å stå inne. Raringen. Derfor har han nå fått vindusboks og plass ved siden av en spansk hingst. Der er det mer å se på, og selskap større deler av dagen.

Trico får fremdeles olje og masse gulrøtter. Mange av gulrøttene går ned under trening, resten får han servert sammen med oljen han ikke liker så godt. Heldigvis sklir det ned når kraftfôret kommer ovenpå dette igjen. Selv om han her velger å heller spise høyet som ligger på bakken...

Ingen kommentarer: